VrouwenBuurtLab Laak van start

10 January 2022, 17:34 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Wijkz

In het gebouw van De Oase en Wijkcentrum de Wissel aan de Van Meursstraat gaat het VrouwenBuurtLab Laak van start, een eigen plek voor vrouwen waar zij elkaar kunnen ontmoeten, waar activiteiten georganiseerd kunnen worden en waar zij hun kinderen mee naartoe kunnen nemen. Bij het VrouwenBuurtLab kunnen vrouwen elkaar inspireren en met en van elkaar leren.

Vandaag nam Jamila, een van de initiatiefnemers, symbolisch de sleutel in ontvangst van stadsdeeldirecteur Lawrence Eghosa van Laak.

Stadsdeel Laak telt veel alleenstaande moeders die op of onder het bestaansminimum leven. Ook kampen veel vrouwen met gezondheidsproblemen en taalproblemen, waardoor ze in sociaal isolement verkeren. Sinds het verdwijnen van Moedercentrum De Koffiepot ontbrak een dergelijke voorziening voor vrouwen in Laak.

Zelfregie

De voornaamste doelen van het VrouwenBuurtLab zijn het verbreken van het sociaal isolement van vrouwen en het vergroten van de zelfregie. Een plek waar vrouwen terecht kunnen voor activiteiten als Nederlandse les, zwemles, cursussen en trainingen, oriëntaties op betaald werk en leer-werktrajecten gekoppeld aan de kinderopvang en spreekuren.