VVD'er Alexander Roep stapt uit de gemeenteraad in Den Haag

14 September 2023, 08:55 uur
Den Haag & Regio , Politiek
mainImage

Gemeenteraadslid Alexander Roep van de VVD stopt met zijn raadswerk. Dat laat hij weten in een brief aan burgemeester Jan van Zanen.

Op 5 oktober zal Roep zijn werk als gemeenteraadslid van Den Haag neerleggen. Hij zat pas anderhalf jaar in de gemeenteraad en zette zich vooral in voor het Haagse MKB. Roep is zelf ook ondernemer. Hij heeft een horecagelegenheid aan de Reinkenstraat.

"Helaas moet ik concluderen dat dit werk niet te combineren is met het runnen van een eigen horecabedrijf, vooral niet met het zijn van de echtgenoot die mijn fantastische vrouw verdient en het zijn van de pappa die ik voor mijn twee jonge kinderen wil zijn. Ik ben van te voren gewaarschuwd voor de werkdruk, maar ik ben van mening dat je ook je verantwoordelijkheid moet nemen als je er iets van vindt. En wanneer je op enige wijze de kans krijgt, je er ook volle bak voor moet gaan om zo een positieve bijdrage te kunnen leveren aan een mooiere stad. Immers, met schreeuwen vanaf de zijlijn bereik je sowieso nooit iets."

Frustrerend

In zijn brief aan de burgemeester spreekt Roep zij waardering uit voor de samenwerking met het college, de griffie, de raadscollega's en de fractieondersteuners. "Het was nuttig, mooi, leerzaam, soms afschuwelijk, frustrerend, saai en ongelofelijk gezellig tegelijk. Ik hoop dat ik in goede zin iets heb kunnen bijdragen aan een MKB vriendelijker Den Haag. Ik heb mijn uiterste best gedaan."