mainImage

Waarschuwing voor zwemmen in zee vanwege aflandige wind

12 augustus 2022, 16:51 uur
Den Haag & Regio

Het mooie weer blijft aanhouden. Dit weekend wordt wederom veel drukte verwacht op de Haagse stranden.

Naast het mooie weer is ook een aflandige wind voorspeld. Dit betekent dat de wind vanaf de kust richting de zee waait. Dit heeft als gevaar dat zwemmers ongemerkt steeds verder van de kust afdrijven en mogelijk niet meer kunnen terugzwemmen. De Veiligheidsregio Haaglanden adviseert daarom om niet met drijfmiddelen de zee in te gaan.

Strandgangers wordt verder geadviseerd om voordat ze de zee ingaan te kijken welke vlag er hangt. Langs de hele Haagse kust (tussen het Zwarte Pad en de Zandmotor) zijn 26 masten. Hier hangen de lifeguards verschillende kleuren vlaggen die de strandgangers informeren of er een lifeguard aanwezig is en hoe (on)veilig de zee is.

Tekst gaat door onder foto.

Tips

Jaarlijks raken veel kinderen zoek op het strand. Bij de Reddingsbrigade of de politie kunnen polsbandjes worden gehaald waarop een telefoonnummer kan worden gezet dat wordt gebeld als een verdwaald kind niet weet waar het naartoe moet.

In het algemeen wordt ook geadviseerd om te zorgen dat iemand je in het oog houdt als je gaat zwemmen. Dat kunnen vrienden langs de kant zijn, je buddy in het water of de lifeguard op het strand. Vergeet ook niet om je goed in te smeren, voldoende water te drinken en zoek soms de schaduw op. Zo voorkom je oververhitting.


Foto: Gemeente Den Haag