Wat kun je doen tijdens een weekendje Den Haag?

6 June 2021, 12:25 uur
Den Haag & Regio
mainImage

Wat heerlijk! Je hebt een weekendje Den Haag gepland of je denkt erover na om dit te doen en wil nu graag weten hoe je die #Zeevanruimte kunt gaan ontdekken. We nemen je in dit artikel mee langs de mooiste plekjes in Den Haag en vertellen je graag waar je naar toe zou kunnen gaan.

Ontdek Den Haag in 48 uur! Veel plezier in deze veelzijdige stad aan zee.

Dag 1
OCHTEND
Onbijt en koffie
Wandelen

Lunch
Start je dag lekker rustig met koffie en een ontbijt buiten de deur in het oude centrum. Ontbijt tussen de boeken bij Bookstor, een schitterende oude boekhandel of kies voor het hippe Teds aan de Frederikstraat, het verlengde van de welbekende Denneweg. Als het weer het toelaat, kun je zowel bij Teds als Bookstor ook lekker buiten zitten op het terras.

Na je ontbijt is het tijd voor een korte wandeling. Wandel over het Lange Voorhout en bekijk de tentoonstelling Voorhout Monumentaal, richting de Hofvijver en loop over het politieke hart van ons land; het Binnenhof. Wie Den Haag van bovenaf wil bekijken beklimt de Grote Kerk! Reserveren voor de 288 treden doe je hier.

Lunch
Lunch bij het hippe Pistache Café in de Prinsestraat of haal bij hen een picknickmand op en relax in de Paleistuin (die ligt er pal naast!). Dit mooie stadspark is vrij toegankelijk, maar onbekend bij het grote publiek. Een oase in de binnenstad waar het heerlijk vertoeven is. Zit je liever in een tuin? Ook daar hebben we er genoeg van in Den Haag. Maar je moet ze maar net weten te vinden. Eén van die verborgen plekjes is Juni. Je kan hier heerlijk lunchen én ze maken gebruik van biologische producten. Meer verborgen terrastuinen vind je in het artikel 7x terrastuinen.

MIDDAG
Winkelen
Bezoek aan musea
Naast de vele (bekende) winkelgebieden vind je in Den Haag verschillende leuke wijken met elk hun eigen karakter. Ga chique winkelen in het Hofkwartier of ontdek unieke concept stores in het hippe Zeeheldenkwartier. Het Hofkwartier is deel van het oude centrum en kun je gemakkelijk te voet verkennen. Ook het Zeeheldenkwartier is niet ver. Ga lopend, op de fiets of met de tram en struin door de leuke straten. Een wijk die erg geliefd is bij locals.

Uitgewinkeld? Bezoek dan het Kunstmuseum, op 20 min. lopen van het Zeeheldenkwartier of neem tram 16.

Het leuke aan het Kunstmuseum is dat je het steeds opnieuw kunt bezoeken: er zijn steeds nieuwe tentoonstellingen te zien. Niet alleen de kunst die er hangt is mooi; ook het gebouw zelf is het bewonderen waard! Vooral de trappenhuizen zijn instagrammable! Op zoek naar nog meer kunstbeleving? Ga naar Museum Voorlinden. Dit bijzondere museum is in 2019 uitgeroepen tot meest Instagrammable museum van Nederland. Hier beleef je een middag vol kunst, natuur en architectuur.

AVOND
Uit eten
Terras
Cocktails
Hotel weer opzoeken, en dromen over nog een dag in Den Haag!
Tijd om je klaar te maken voor het diner. Op de chique Denneweg vind je ook Walter Benedict, een gezellige hippe bistro. Ben je gek op Vietnamees? Ga naar Little V en waan je in Zuid-Oost Azië. Alleen al de vele lampjes, hangplanten en het gebruik van ruwe materialen als hout laten je meenemen op reis. Geniet hier van street food, dumplings, pho, spring rolls en meer. Extra leuk: je kunt alle gerechtjes op de kaart delen! Zo kun je verschillende dingen proeven.

Sluit de avond af in stijl met een cocktail op de rooftop van Bleyenberg. Wat is er fijner om lekker te ontspannen na een lange dag op pad terwijl je uitkijkt over de binnenstad van Den Haag? Op Het Dak van Bleyenberg vind je een cocktailbar met zowel ruimte binnen aan buiten. Is het dak vol? Een andere leuke optie is Milú, gelegen naast de Grote Kerk. Je kunt bij beide zaken ook terecht voor lunch en diner.

Vergeet niet van te voren te reserveren: deze hotspots zijn erg populair!


Kijk hier voor het mogelijke weekendje waar ook de zondag wordt vermeld: https://denhaag.com/nl/48-uur-den-haag