mainImage

Werkzaamheden Utrechtsebaan gaan laatste fase in

25 mei 2022, 16:40 uur
Den Haag & Regio

De werkzaamheden aan de Utrechtsebaan gaan de laatste fase in. Het verkeer kan vanaf donderdag 26 mei weer vanaf het Prins Bernhardviaduct en de Juliana van Stolberglaan de A12 op (toerit 2). De laatste fase van het werk duurt tot eind juni en vindt plaats tussen het Malieveld en het Prins Bernardviaduct.

De afgelopen weken werd het geduld van veel automobilisten extra op de proef gesteld. De Utrechtsebaan richting Den Haag ging op 10 april weliswaar weer volledig open, maar tegelijkertijd werd toerit 2 afgesloten. Die afsluiting in combinatie met het toenemende aantal weggebruikers door forenzen, die niet langer meer thuis hoefden te werken, zorgde voor grotere drukte tijdens de spitsmomenten voor het verkeer de stad uit.

Die drukte zal naar verwachting afnemen vanaf donderdag. Tegelijkertijd is dit ook de start van de laatste fase van het onderhoudswerk. In deze laatste fase wordt gewerkt aan de Utrechtsebaan vanaf het Malieveld tot aan toerit 2. Dit betekent dat het verkeer de stad weer uit kan ter hoogte van het Prins Bernardviaduct/Juliana van Stolberglaan en de Schenkkade.

50 jaar oud

De Utrechtsebaan wordt in beide richtingen gerenoveerd. De betonnen ondergrond en wanden van de weg zijn inmiddels zo’n 50 jaar oud en waren toe aan onderhoud. De gemeente laat daarom het beton repareren. Daarbij worden ook het asfalt en de verkeerssystemen vervangen. Als deze werkzaamheden in juni klaar zijn, is de weg de komende tientallen jaren weer goed en veilig te gebruiken.


Foto: Gemeente Den Haag