Wie herkent deze straatrovers op Jan ten Brinkstraat?

7 June 2023, 09:03 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Politie Den Haag

De politie is op zoek naar informatie over twee straatrovers die in april toesloegen op de Jan ten Brinkstraat in Den Haag.

Op dinsdagochtend 11 april werd een vrouw in het Laakkwartier door een man en een vrouw beroofd van haar tas. De twee staatrovers zijn goed in beeld. De politie heeft foto's van de dieven online geplaatst.

De vrouw pinde die dag rond 11.00 uur geld bij een geldautomaat aan het Hobbemaplein. Op de beelden is te zien dat het slachtoffer door de straatrovers wordt gevolgd. Op de Jan ten Brinkstraat wordt ze geweldadig van haar tas beroofd. De vrouw werd tegen de grond gewerkt en het hengsel van haar tas werd hard over haar hoofd getrokken.

Tekst gaat door onder foto.

Groot geldbedrag

Het slachtoffer is daarna door omstanders op straat geholpen. De straatrovers zijn er met een groot geldbedrag dat in de tas zat weggerend in de richting van de Genestetlaan.

Mensen die informatie hebben over deze verdachten of andere informatie hebben over deze zaak, wordt gevraagd contact op te nemen via de gratis opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.