mainImage

Wie nomineer jij voor de Haagse Vrijwilligersprijzen?

Vrijwilligers Mia, Ama, Philip, Amel, Jeroen en Michella.
5 september 2022, 09:26 uur
Den Haag & Regio

De gemeente Den Haag reikt zaterdag 19 november de Haagse Vrijwilligersprijzen 2022 uit. Iedereen kan zijn of haar favoriete vrijwilliger, vrijwilligersorganisatie en/of vrijwilligersteam vanaf vandaag aanmelden.

Aanmelden kan tot en met zondag 25 september op Haagsevrijwilligersprijzen.nl. De jury bestaat uit winnaars van afgelopen jaar. Zij maken een selectie uit alle aanmeldingen en kiezen de zeven winnaars van dit jaar.

"Vrijwilligerswerk is veelzijdig en heel belangrijk in onze stad”, zegt wethouder Kavita Parbhudayal van Zorg, Jeugd en Volksgezondheid en verantwoordelijk voor het vrijwilligersbeleid. “Veel Hagenaars doen al vrijwilligerswerk; bijvoorbeeld als hulp bij de dierenambulance, met zieke ouderen, het opruimen van het strand, klaarmaken van pakketten bij de Voedselbanken of als bestuurslid voor een stichting. Met de Haagse Vrijwilligersprijzen zetten we de vrijwilligers van onze stad jaarlijks in het zonnetje. Voor een vitale stad zijn actieve bewoners onontbeerlijk. Vrijwilligers zijn daarbij cruciaal.”

Categorieën

De Haagse Vrijwilligersprijzen worden uitgereikt in zeven verschillende categorieën: Sport, Zorg & Welzijn, Buurt & Omgeving, Cultuur, Ontwikkeling & Jeugd, Vrijwilligersteams en Vrijwilligersorganisaties. De jury maakt de nominaties in oktober bekend. Per categorie worden drie kanshebbers geselecteerd. De uitreiking is op zaterdag 19 november 2022 in Amare. De winnaars krijgen naast de eretitel ook een oorkonde en een persoonlijk cadeau.


Foto: Thierry Schut