Wieteke van Dort en Bibi Breijman verrast met Gouden Film Award

13 February 2024, 08:08 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Bibi Breijman (Facebook)

De Haagse Wieteke van Dort en Bibi Breijman hebben maandag een Gouden Film Award in ontvangst genomen voor de film 'Verliefd op Bali' van regisseur Johan Nijenhuis. Het duo werd verrast met de award tijdens een uitzending van het televisieprogramma 'Tijd voor MAX'.

De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival, met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. De award wordt uitgereikt als een film 100.000 bioscoopbezoekers heeft getrokken.

Wieteke van Dort speelt een rol in de film, naast onder anderen Anouk Maas, Jim Bakkum, Tara Hetharia, Nadja Hüpscher, Soy Kroon, Edwin Jonker, Mingus Dagelet en Juultje Tieleman. Bibi Breijman verzorgde de titelsong van de film.

In de film is verder onder meer muziek te horen van de Haagse groep Ivyvox. De band nam op verzoek van regisseur Nijenhuis een nieuwe punkrockversie op van het nummer 'Best day of my life' van de formatie American Authors uit 2013. 

Indonesische cultuur

Het verhaal van 'Verliefd op Bali' gaat over Jenny, die na het overlijden van haar Indische oma, haar moeder en zus overtuigt om met haar naar Bali te gaan. Ze zijn totaal verschillend en komen ieder met hun eigen motivatie en vragen naar het eiland. Terwijl Jenny haar carrière probeert te redden, wil Dewi vooral op zoek naar haar roots en hoopt Cornelie dat de reis haar en haar dochters dichter bij elkaar brengt. Door de zoektocht naar een familielegende ontvouwt zich te midden van de kleurrijke Indonesische cultuur niet alleen een oude liefdesgeschiedenis, maar ontstaan er onverwacht ook nieuwe liefdes