Wijkbudget Vruchtenbuurt naar AED's, regentonnen en schaaktafels

25 March 2023, 17:10 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Robert van Asten (Facebook)

Op de stoep van Wijkhuis De Abri aan de Abrikozenstraat in Den Haag zijn vanmiddag de winnaars van het Wijkbudget Vruchtenbuurt bekendgemaakt. De afgelopen maand konden bewoners stemmen op verschillende voorstellen om het wijkbudget van 30.000 euro aan te besteden.

In totaal stuurden bewoners dertig plannen in om de Vruchtenbuurt socialer, leefbaarder, groener en duurzamer te maken. Vijf daarvan bleken haalbaar en deden mee aan de laatste stemronde.

De winnende plannen zijn 'Schaaktafels in de wijk', 'AED aan de gevel van de apotheek in de Vlierboomstraat', '100 extra Regentonnen' en 'Fruitbomen en struiken door de hele buurt'.

Tekst gaat door onder foto.

Waterhuishouding

Stadsdeelwethouder Robert van Asten maakte de vier winnaars bekend. Hij is blij met de keuzes van de wijkbewoners. "Dit zijn vier ideeën die bijdragen aan een sociaal sterkere en groenere wijk. En twee van deze ideeën dragen ook nog eens bij aan een betere waterhuishouding in de buurt, een belangrijke zaak."

De gemeente Den Haag begon in 2017 met de wijkbudgetten waarbij bewoners zelf mogen bepalen hoe een vastgesteld bedrag moet worden besteed aan verbetering van de leefbaarheid van de wijk. Het budget is bestemd voor extra voorzieningen of initiatieven die voor alle wijkbewoners toegankelijk zijn.