Woningen op locatie voormalig Rode Kruis Ziekenhuis in Den Haag

1 December 2023, 08:41 uur
Den Haag & Regio
mainImage
1Veertje (CC BY-SA 4.0)

De gemeente Den Haag wil het voormalig Rode Kruis Ziekenhuis aan de Sportlaan kopen. Op de plek van het ziekenhuis komen over enkele jaren honderden woningen.

In een brief aan de gemeenteraad schrijft het college van burgemeester en wethouders dat een marktconform aankoopbedrag is betaald voor de locatie. Maar om hoeveel geld het gaat wordt niet vermeld. In het ziekenhuis komt de komende jaren eerst nog tijdelijke woonruimte voor specifieke doelgroepen. Mogelijk gaat het om vluchtelingen en studenten. Een deel van het gebouw wordt nu al gebruikt voor de opvang van daklozen.

"De vraag naar woonruimte in Den Haag is veel groter dan het aanbod. De stad groeit de komende jaren met 4.000 tot 5.000 inwoners per jaar. Iedereen moet goed en betaalbaar kunnen wonen. Zo blijft Den Haag een aantrekkelijke stad", aldus het college in de brief aan de gemeenteraad.

De gemeenteraad moet de plannen nog wel formeel goedkeuren. Als dat gebeurt wordt het ziekenhuis op 29 december overgedragen aan de gemeente. "Zowel bij de tijdelijke als de definitieve invulling zal de buurt geïnformeerd en betrokken worden en zullen meningen worden opgehaald en verwerkt", aldus het college.