Zaterdag weer gratis bomen drive-through in Binckhorst

26 February 2024, 09:07 uur
Den Haag & Regio
mainImage
Duurzaam Den Haag

Komende zaterdag 2 maart is er weer een grote bomenuitdeeldag op de Binckhorst in Den Haag.

Het is dan de derde keer dat mensen daar gratis bomen kunnen ophalen. Het gaat om zaailingen en stekken tussen de 50 en 200 centimeter hoog. In totaal geeft de Bomenhub Binckhorst zaterdag zo'n 5.000 bomen en struiken weg.

De Bomenhub, een samenwerking van Meer Bomen Nu en I’M Binck, verwacht de volgende soorten te gaan uitdelen: veldesdoorn, esdoorn, Noorse esdoorn, wilg, duindoorn, meidoorn, sleedoorn, vlier, rode ribes, lijsterbes, kornoelje, iep, es, europese vogelkers, hulst, zwarte els en berk.

De uitdeelplek is aan de Castorstraat 4. De drive-through start om 12.00 uur en duurt tot uiterlijk 16.00 uur. Aanmelden is niet verplicht. Zorg wel dat je op tijd bent, want op is op.

Eén miljoen bomen

Meer Bomen Nu verplant al vier winters overdadige zaailingen, slieten en stekken van kansarme naar kansrijke plekken bij boeren en burgers. Waar de berk of meidoorn op de ene plek niet meer gewenst is, staat een ander er namelijk om te springen. De organisatie wil zo Nederland sneller vergroenen. Het doel is om op deze manier minimaal één miljoen bomen te herplanten.