24 September 2023, 15:51 uur
, Landelijk
mainImage
ANP

De wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord is zondag tijdelijk gestaakt. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük dirigeerde beide ploegen vlak voor rust naar de kleedkamers nadat er vuurwerk op het veld was gegooid. Eerder lag het spel al even stil omdat er een drinkbeker op het veld lag. Feyenoord leidt met 0-3.

De wedstrijd is na zo'n 10 minuten weer hervat. In tegenstelling tot vorig seizoen worden duels na twee onderbrekingen niet meer definitief gestaakt. Dat hoeft niet meer als de dader meteen wordt aangehouden en een speler of scheidsrechter geen letsel heeft opgelopen. Burgemeesters kunnen de KNVB nog steeds verzoeken om duels niet te staken, omdat dan de openbare orde in gevaar kan komen.

Buiten het stadion is het nog rustig, al hebben tientallen teleurgestelde fans van Ajax het stadion wel verlaten. Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam is aanwezig in de Johan Cruijff ArenA.

Santiago Giménez opende in de 9e minuut de score en trof in de 18e minuut opnieuw doel voor de kampioen uit Rotterdam. Rechtsback Anton Gaaei van Ajax ging bij beide treffers in de fout en werd al in de 31e minuut gewisseld voor Devyne Rensch. Igor Paixao maakte in de 37e minuut het derde doelpunt van Feyenoord.

Boze supporters van Ajax drongen na de doelpunten van Feyenoord met spreekkoren aan op het vertrek van de raad van commissarissen en directeur voetbalzaken Sven Mislintat, die in opspraak is geraakt omdat hij zaken heeft gedaan met een spelersmakelaarskantoor dat aandelen heeft in een bedrijf waarvan hij zelf ook aandeelhouder is. Ook zongen ze Marc Overmars toe. De voorganger van Mislintat werd begin vorig jaar ontslagen vanwege grensoverschrijdend gedrag.