mainImage

Links met een Godssalaris, zonder binding

21 augustus 2021, 00:27 uur
IJsselmondeNieuws, Echwel Rotterdam, Columns

Dit is iets groots.

Dat zeggen de PvdA en GroenLinks tijdens de kabinetsformatie. Altijd bereid om neoliberaal beleid mogelijk te maken. PvdA met Asscher terwijl ze linksaf moesten en stekkerdoos Jolande Sap met weer een hopeloze missie in Afghanistan. Waar is GroenLinks dan nu als het er werkelijk op aan komt? Klaver met commando’s?

Hooguit commando in z’n slaapkamer.

Dan kies ik toch voor de eerlijkheid van een Emiel Roemer die zijn rietje niet weggooide terwijl Rutte dat wel deed. Maar ja, we geloven een leugenaar.

Het halleluja tijdens de kabinetsformatie. Zeker nu de ChristenUnie opzij is gezet. Stel je voor dat er nog een partij moreel In de weg staat van Kaag. Dat heeft ze dan wel van de Taliban geleerd.

Nu hebben PvdA en GroenLinks de loftrompet beroerd. Niet geblazen want dat vereist kunde. Want die twee dwergen die al dertig jaar lang de realistische linkse erfenis hebben vergooid, laten zich nu opeten door de wolf Rutte. Ik heb konijnen sneller zien wegrennen.

Want wat heeft echt realistisch links hier nu te winnen? Ze zijn gevangen door mensen in een bubbel. Links met een godssalaris. Geen enkele binding meer met de mensen die het nodig hebben. Oud ding; aan de basis. Weet je nog Ploumen? Mensen. Je kameraad Kaag heeft nooit een plan gehad over Afghanistan. Welnee, ze wist toch altijd het beter? Tot de Fransen het beter deden.

Luister nou D66, PvdA en GroenLinks, jullie zitten vast in de Rabbithole van de publieke carrière. Kom eens op straat nadat de zon onder is. Then I show you how deep the rabbithole goes. Maar meer nog hoe hoog de Rotterdammers gaan. Elke dag weer. In elke situatie jullie hen brengen. Dat is iets groots!