Jandino mocht van Aboutaleb niet van de Erasmusbrug springen

10 December 2023, 21:29 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Jandino Asporaat had voor de nieuwe Bon Bini-film een scene voor ogen waarin zijn personage van de Erasmusbrug sprong. Maar dit plan werd gedwarsboomd door burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam. Dat vertelt Asporaat in de nieuwe podcast Real Talk met Fernando Halman van radiozender FunX.

"Ik wilde van de Erasmusbrug springen en dan landen op een boot met zand", aldus de komiek. "Het zou een iconische scene worden. We kwamen met motoren op de brug, werden aangevallen met mitrailleurs door Chinese maffia. En dan zou ik tegen de railing aanrijden en springen. Maar de burgemeester zei: nou, dat denk ik niet! Spring maar lekker in een slootje op een bootje van de Intertoys." Uiteindelijk haalde die scene de eindmontage van Bon Bini Holland 4 ook niet.

De vorige delen waren allemaal grote hits in de bioscopen. Asporaat stelt dat het vierde deel de spectaculairste uit de reeks wordt: "We hebben met kranen gewerkt, er worden mensen weggeslingerd, deze film is next level!" De komiek draaide onder meer een maand in Bangkok, op een set met 178 mensen.

FC Kip

Het voelt goed dat zijn filmreeks nu zoveel succes kent. "In het begin gaf niemand mij een rol in een film, laat staan een hoofdrol", aldus Asporaat in de podcast. "Ze knipten mij overal uit. Ik had geen budget en geen ingangen in de filmwereld. Maar ik focuste op dingen die ik wél kon en niet op wat ik niet kon oplossen. Dus ik schreef een idee op. Dat werd het begin van de eerste film."

In de nieuwe film sluiten Judeska (Asporaat) en zijn vaste maatje Ping Ping een lening af bij de malafide Aziatische zakenmagnaat Lo Pei Chan om fastfoodketen FC Kip uit te breiden. Ze lezen echter de kleine lettertjes niet en raken alles kwijt waarvoor ze zo hard hebben gewerkt. Ze besluiten Lo Pei Chan op te zoeken in zijn zwaarbewaakte villa in Bangkok om wraak te nemen.

De Bon Bini Holland-films zijn al vanaf het eerste deel uit 2015 erg succesvol. Alle delen, inclusief de spin-off Judeska in da House, werden bekroond met het Gouden Kalf van het Publiek.


Door: ANP