mainImage

Broer: Meerdere personen moeten Peter R. de Vries vervangen

22 juli 2021, 20:51 uur
Landelijk, IJsselmondeNieuws, NieuwsopBeeld

Wouter, de broer van Peter R. de Vries, hoopt dat er een plaatsvervanger komt die het werk van zijn vermoorde broer voortzet. Dat stelde hij in RTL Boulevard na afloop van de afscheidsbijeenkomst in Theater Carré in Amsterdam.

"Ik hoop voor alle mensen waar hij klaar voor stond dat er een substituut komt", zei Wouter. "Dat hebben we hard nodig, als ik zo alle namen hoor van mensen die hij heeft geholpen en alle moorden die anders niet waren opgelost. Ik denk wel dat het meerdere personen zullen moeten zijn, want Peter was uniek."

De jonge broer van Peter R. memoreerde in zijn toespraak hoe lief zijn broer was. "Al gaf hij mij vroeger ook vaak een pak rammel, omdat ik twee jaar jonger was", voegde hij daaraan toe. De twee broers waren samen heel goed in het hooghouden van een voetbal. Hun record was 807 keer, vertelde Wouter. "Ik zal hem vooral herinneren als Peter zonder R."

De kist met daarin Peter R. de Vries verliet donderdag na afloop van de besloten afscheidsdienst in Koninklijk Theater Carré onder een staande ovatie de zaal. Het applaus duurde vele minuten lang, vertelde aanwezige Fatima Moreira de Melo aan RTL Boulevard.

"Er werd ons gevraagd, toen zijn kist naar buiten werd gedragen, om hem een staande ovatie te geven. Die duurde echt heel lang", zei Moreira de Melo, die een van de vaste gasten in RTL Boulevard is, net als De Vries was. Het programma zond donderdag ook beelden uit van dat moment.

"Ik denk dat geen enkele cabaretier zo'n lang applaus heeft gehad. En dat verdiende hij ook."

Na de bijeenkomst, waar bijna vijfhonderd mensen bij aanwezig waren, werd de kist via de hoofdingang van het theater naar buiten gedragen. Voor de uitvaart daarna waren alleen familie en intimi uitgenodigd.


Door: ANP | Foto: ANP