Feyenoord lijdt tegen Vitesse tweede nederlaag in Eredivisie

28 May 2023, 17:16 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Feyenoord heeft het seizoen waarin de club de zestiende landstitel heeft behaald afgesloten met een nederlaag. De Rotterdammers van coach Arne Slot gingen in de laatste wedstrijd in de eigen Kuip met 1-0 onderuit tegen Vitesse.

Feyenoord beëindigt het seizoen na de tweede nederlaag daarom met 82 punten. Het was voor het eerst na 31 competitiewedstrijden dat de Rotterdammers niet tot scoren kwamen.

Marco van Ginkel schoot de Arnhemmers vlak voor de rust naar 1-0. Het doelpunt werd aanvankelijk afgekeurd wegens buitenspel, maar de VAR keurde de treffer toch goed. Feyenoord dacht eerder de score te hebben geopend door een eigen doelpunt van diezelfde Van Ginkel, maar op aangeven van de VAR keurde scheidsrechter Bas Nijhuis die treffer af wegens buitenspel van Lutsharel Geertruida.

Feyenoord zocht na de rust naar een treffer om de tweede competitienederlaag te voorkomen. Vitesse-doelman Kjell Scherpen bracht redding op schoten van Quinten Timber en invaller Javairô Dilrosun. Een doelpunt van de eveneens ingevallen Danilo werd afgekeurd wegens buitenspel.

De Rotterdammers hadden bij een overwinning met 85 punten het puntenrecord van de club kunnen evenaren.

Vitesse beëindigt een moeizaam seizoen door de zege alsnog op een tiende plaats met 40 punten.