In de lente al genieten van je tuin? Dat doe je zo!

18 April 2024, 11:56 uur
Landelijk
mainImage
Unsplash

Terwijl de lente langzaam haar intrede doet in ons kikkerlandje, verlangen velen van ons al om heerlijk in de tuin te zitten en genieten van de buitenlucht. Je hoeft echter niet te wachten tot de zomer om te kunnen genieten van je tuin, ook in lente kan dit al. Met een paar tips helpen we je op weg hoe jij al vroeg in het seizoen heerlijk kan plaatsnemen in je tuin. Lees dus snel verder om te ontdekken hoe je van de frisse lucht en schoonheid kan gaan genieten.
 
Start vroeg met de voorbereidingen
Je kan maar beter vroeg starten met voorbereidingen als je in de lente lekker in de tuin wilt kunnen zitten. Dat betekent bijvoorbeeld dat je start met het opruimen van het winterafval: blaadjes opruimen, takken van de boom snoeien, onkruid wieden, noem het maar op. Door je tuin even een goede schoonmaak te geven, krijg je een goed overzicht van je tuin. Nu kan je makkelijk bedenken welke planten, meubels en andere tuinaccessoires je wilt gaan kopen voor het nieuwe tuinseizoen. Ook kan dit het moment zijn om je tuingereedschap te controleren en te onderhouden, en eventueel te vervangen.
 
Tijd om te gaan planten
Door de stijgende temperaturen is het begin van de lente het perfecte moment om te gaan planten. Met vrolijke bloemen en planten kan je veel kleur brengen in je tuin. Echte lentebloeiers zijn bijvoorbeeld narcissen, krokussen en sneeuwklokjes. De bloemen kan je planten in bloembakken, borders of in het gazon. Heb je een grote tuin? Dan kan het ook mooi zijn om een bloesemboom te planten. Met wat planten en bloemen in je tuin breng je al vroeg in het seizoen kleur en leven in je tuin, en bovendien ook heerlijke geuren.
 
Een gezellige zithoek
De laatste stap kan natuurlijk niet ontbreken: een fijne plek in de tuin waar je kan genieten van de lentezon. Het is een plek die uitnodigt om te ontspannen en lekker te genieten van een drankje en een fijn boek. Zo kan het lekker zijn om een leuke tuinstoel, een comfortabele loungebank of juist een gezellige picknicktafel in je tuin te plaatsen. Afhankelijk van je voorkeuren en smaak kan je de tuinmeubels kiezen die bij jou passen. Plaats de zithoek bij voorkeur om een plek waar je goed tot rust kan komen, in de zon kan zitten en niet wordt gestoord door je buren. Door een paar leuke potten met bloeiende planten toe te voegen ontstaat er een gezellige zithoek.