Joost Klein ziet zaterdag concurrentie voor het eerst in Amsterdam

13 April 2024, 12:34 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Joost Klein maakt zaterdag kennis met een groot deel van de artiesten die dit jaar meedoen aan het Eurovisie Songfestival. De Nederlandse inzending treedt met 29 andere songfestivalacts op in AFAS Live in Amsterdam, tijdens de veertiende editie van Eurovision in Concert.

Met liefst 30 van de 37 acts is Eurovision in Concert ook dit jaar weer de grootste songfestivalpreparty. Het evenement wordt jaarlijks georganiseerd om fans alvast kennis te laten maken met de artiesten die meedoen aan het evenement. Ook in een aantal andere landen worden dergelijke shows georganiseerd.

Bij eerdere evenementen in Madrid, Barcelona en Londen was Klein niet aanwezig. Wel is de zanger zondag in Stockholm voor de eerste editie van de Nordic Eurovision Party. Klein vertolkte zijn inzending Europapa vorige maand al live tijdens zijn twee shows in 013 in Tilburg.

Baby Lasagna

Klein wordt door de bookmakers vooralsnog als een van de favorieten gezien voor de songfestivaloverwinning. Ook zijn directe concurrenten Nemo (Zwitserland), Baby Lasagna (Kroatië), Angelina Mango (Italië) en alyona alyona & Jerry Heil (Oekraïne) zijn in Amsterdam van de partij. Alexander Rybak, winnaar van het songfestival in 2009, geeft een gastoptreden.

Het Eurovisie Songfestival vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 11 mei in Malmö. Klein strijdt in de tweede halve finale, op donderdag 9 mei, om een plekje in de finale op zaterdag 11 mei.