mainImage

'Mbo'ers nog steeds uitgesloten van studentenactiviteiten'

24 september 2020, 13:34 uur
Landelijk

Hoewel mbo'ers volgens de wet sinds vorige maand 'studenten' heten, worden veel van hen nog steeds uitgesloten van studentenactiviteiten. Volgens onderzoek van Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) voelt meer meer dan de helft (54 procent) van hen zich niet welkom bij studentenkroegen, studentenhuizen en studentenactiviteiten.

Ook hebben ze het idee dat er op hen wordt neergekeken. "Op het mbo krijg je niks mee van het leuke studentenleven", zegt een van de ondervraagde mbo-studenten. "Het voelt soms dat je als mbo'er niet als volledige student wordt gezien", reageert een andere.

Volgens JOB zijn er, net zoals in het hbo en het wo, genoeg mbo-studenten die graag willen deelnemen aan studentenactiviteiten. "JOB vindt dat iedere student de mogelijkheid moet hebben om zich aan te sluiten bij studentenactiviteiten wanneer ze hier behoefte aan hebben."

Van de ruim zevenhonderd ondervraagde mbo'ers gaf 59 procent aan deel te willen nemen aan een introductieweek, 56 procent zou lid willen worden van een studentenvereniging.


Door: ANP | Foto: ANP