NS laat extra treinen rijden op Koningsdag

18 April 2024, 11:46 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Op Koningsdag, 27 april, rijden de treinen van de NS volgens de speciale Oranjedienstregeling. Naar veel steden rijden dan meer treinen dan gebruikelijk, die ook nog langer zijn. Ook is er meer NS-personeel op de been.

Zwaartepunt ligt bij Amsterdam. Verwacht wordt dat er 200.000 mensen met de trein naar de hoofdstad zullen reizen. Het Centraal Station is open, maar Amsterdam Science Park en Amsterdam RAI zijn dicht op Koningsdag. Behalve naar Amsterdam, rijden er ook meer treinen naar onder meer Arnhem, Breda, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht en Zwolle.

Tijdens de Koningsnacht, voorafgaand aan Koningsdag, rijden er eveneens extra en langere treinen rond Utrecht, Den Haag en Rotterdam.

De NS vraagt reizigers om het "met z'n allen gezellig te houden", zodat het ook voor de spoormedewerkers een leuke dag wordt. In elk geval is alcohol verboden in de treinen en op de stations van vrijdagavond 26 april 19.00 uur tot zondagochtend 28 april 07.00 uur. Er wordt dan ook geen drank verkocht. De bagagekluizen op de stations Amsterdam CS, Utrecht CS, Breda en Eindhoven blijven gesloten.

Regiovervoerder Arriva laat weten dat er op Koningsdag per uur één trein extra rijdt naar het Drentse Emmen. Daar brengt de koninklijke familie de dag door. Van 07.00 tot 19.00 rijden er dan ieder uur drie in plaats van twee treinen naar Emmen.
 

 


Door: ANP