Russische media: voetballer Promes betrokken bij ongeval in Dubai

1 March 2024, 14:55 uur
Landelijk
mainImage
ANP

Voetballer Quincy Promes zou betrokken zijn bij een ongeval in Dubai en zou daarna zijn gevlucht. Dat melden meerdere Russische media. Dat zou de reden zijn dat hij momenteel wordt vastgehouden op het vliegveld in Dubai. Ook wordt gesteld dat er op 4 of 5 maart een hoorzitting is.

Om wat voor ongeval het precies gaat, is niet duidelijk. Ook andere details worden niet genoemd.

Promes zou op het vliegveld van Dubai vastgehouden worden. Daarom kon hij niet met zijn teamgenoten van Spartak Moskou mee terug naar Rusland reizen. Bij het Openbaar Ministerie in Amsterdam is niets bekend over een aanhouding van Promes en zijn Nederlandse advocaat kon desgevraagd niets zeggen over de situatie.

Het OM heeft de oud-Ajacied (32) de afgelopen jaren tweemaal strafrechtelijk vervolgd. Beide strafzaken hebben tot een veroordeling door de rechtbank geleid; in beide zaken heeft Promes hoger beroep aangetekend. Op 14 februari legde de rechtbank de voetballer zes jaar cel op voor zijn betrokkenheid bij de invoer van in totaal ruim 1350 kilo cocaïne via de haven van Antwerpen. Vorig jaar kreeg Promes ook anderhalf jaar cel voor een steekpartij, waarvan zijn neef het slachtoffer werd.

In beide strafzaken heeft de rechtbank een bevel tot gevangenneming afgegeven. Het OM heeft eerder al een arrestatiebevel uitgevaardigd. Nederland heeft met Dubai een beperkt uitleveringsverdrag.

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft contact met de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) over de arrestatie van voetballer Quincy Promes in Dubai. 


Door: ANP