Verdachte aangehouden om dodelijke steekpartij TivoliVredenburg

19 November 2023, 14:12 uur
Landelijk
mainImage
ANP

De politie heeft zondagochtend een verdachte aangehouden die mogelijk betrokken is bij de dodelijke steekpartij enkele uren eerder in het Utrechtse muziekcentrum TivoliVredenburg. Dat meldt de politie. Bij de steekpartij kwam een 41-jarige man uit Utrecht om. Hij werkte bij het schoonmaakbedrijf dat het muziekcentrum inhuurt.

Het incident gebeurde rond 07.00 uur. Op het moment van de steekpartij waren er geen evenementen in het gebouw, liet de politie eerder weten. TivoliVredenburg meldde in een verklaring op de site van het muziekcentrum al dat bij het incident geen publiek of artiesten betrokken waren.

Bij de steekpartij waren volgens een woordvoerder van de politie twee mensen betrokken. De dader sloeg op de vlucht. De politie verspreidde na de steekpartij een signalement van een verdachte man. Enkele uren later wist de politie de man van wie het signalement was verspreid aan te houden.

Concerten afgelast

Een politiewoordvoerster kon aan het begin van zondagmiddag nog niets zeggen over de leeftijd en woonplaats van de verdachte. Ook kon ze nog niets kwijt over de relatie tussen het slachtoffer en de verdachte of de aanleiding voor het incident. "De toedracht wordt nog onderzocht."

Het muziekcentrum heeft alle concerten afgelast die zondag in TivoliVredenburg zouden worden gehouden. Op de agenda stonden zondag optredens van onder meer het Residentie Orkest, Weval en Matthew Mole. Die gaan dus niet door. TivoliVredenburg meldt bezoekers te zullen informeren over wat de afgelasting betekent voor hun bezoek aan het muziekcentrum.

 


Door: ANP