mainImage

You’ll Never Walk Alone verkozen tot radiomoment van 2020

27 december 2020, 15:13 uur
Landelijk

De gelijktijdige uitzending van het nummer You'll Never Walk Alone op ruim 180 radiostations in Europa is verkozen tot het radiomoment van het jaar. Dat maakte Ron Vergouwen in De Perstribune op NPO Radio 1 bekend.

De vaste mediadeskundige van dit media- en sportprogramma koos het moment samen met de dj's uit de middagprogrammering zoals Sander Lantinga, Domien Verschuuren en Henkjan Smits. Vorig jaar bestond de jury uit ochtend-dj's.

Het liedje werd uitgezonden op vrijdag 20 maart om precies 08.45 uur. Toen draaiden meer dan 180 radiostations in ruim dertig landen in Europa - op initiatief van 3FM-dj Sander Hoogendoorn - het nummer You'll Never Walk Alone van Gerry & The Pacemakers en in Nederland vaak gezonden door Lee Towers. De actie was bedoeld om alle medewerkers in vitale beroepen een hart onder de riem te steken.

"Het was een prachtig moment van verbroedering", aldus Vergouwen. "Het was een moment dat duidelijk maakte dat we wereldwijd in dezelfde crisis zitten en een goed voorbeeld van hoe de kracht van radio ten volle benut wordt", aldus de jury. "Dit is waar radio om draait", zegt Sander Hoogendoorn in een reactie. "Dat je beseft dat je samen naar de radio luistert."


Door: ANP | Foto: ANP