Dagblad070 | A4 dicht voor plaatsing fietsviaduct

A4 dicht voor plaatsing fietsviaduct

mainImage

De snelweg A4 in de richting van Amsterdam is deze week twee avonden en nachten gesloten. De gemeente Den Haag bouwt dan over de snelweg een nieuw fietsviaduct. Dat zegt Rijkswaterstaat.

Met de komst van het nieuwe fietsviaduct over de snelweg A4 wordt opnieuw een ontbrekende schakel ingevuld van de sterfietsroute Trekfietstracé. Deze fietsroute verbindt Ypenburg met de Haagse binnenstad. Door de plaatsing van een onderdeel van het fietsviaduct zal het verkeer van donderdag 8 tot en met zeker zaterdagochtend 10 augustus 2019 in de avonden en nachten enige hinder ondervinden op de snelweg A4 bij knooppunt Ypenburg.

De eerste avond en nacht zijn de hoofdrijbanen van de A4 afgesloten. De tweede avond en nacht de verbindingsbogen van en naar de snelweg A13. Weggebruikers wordt geadviseerd om de omleidingsroutes te volgen. Het fietsviaduct komt te liggen tussen de opening in de geluidswal langs de A4 aan de zijde van Ypenburg in de wijk Bosweide en, aan de andere zijde van de A4, het golfterrein Leeuwenbergh. Tijdens het plaatsen van het viaduct is het deel van de snelweg waarboven gewerkt wordt afgesloten. Om overlast voor het verkeer op de A4 zoveel mogelijk te beperken, wordt het werk ’s avonds en ’s nachts uitgevoerd.

Nacht 1: donderdag 8 augustus vanaf 19.00 uur tot en met vrijdag 9 augustus 2019 06.00 uur. De hoofdrijbanen van de A4 zijn afgesloten in beide richtingen. De verbindingsbogen A4/A13 en A13/A4 zijn deze nacht open.

Nacht 2: vrijdag 9 augustus vanaf 19.00 uur tot zaterdag 10 augustus 2019 09.00 uur. De verbindingsbogen zijn afgesloten. Deze nacht zijn de hoofdrijbanen van de A4 beide open.

Naar verwachting is het werk zaterdagochtend 10 augustus 2019 klaar. Mocht dit niet het geval zijn, dan wordt het werk alsnog afgemaakt op zaterdag 10 augustus vanaf 19.00 uur tot zondag 11 augustus 09.00 uur. Ook dan zijn de verbindingsbogen afgesloten en de hoofdrijbanen van de A4 beide open.

 


Door: Rijkswaterstaat | Foto: ANP