Dagblad070 | Actieplan voor verkeersveilig Scheveningen

Actieplan voor verkeersveilig Scheveningen

mainImage
Westduinweg

De raadsleden Pieter Grinwis (CU-SGP) en Dennis Groenewold (D66) willen met het oog op het komende strandseizoen op Scheveningen een verkeersveilige zomer. Ze hebben hun eisen samengebracht in een actieplan en aangeboden aan het stadsbestuur. Meer en beter handhaven op snelheidsovertredingen is daarbij prioriteit nummer 1, maar ook de herrie van ronkende motoren moet worden bestreden. Aandachtsgebieden zijn vooral de Westduinweg en Gevers Deynootweg, maar ook de Statenlaan en Koningin Emmakade/Waldeck Pyrmontkade.

De twee politici willen flitspalen op de beruchte hardrijroutes. Geen drempels en wegversmallingen, want die zijn problematisch voor hulpdiensten. Gewenst zijn ook meer matrixborden, groene geluidswallen en de uitbreiding van de bevoegdheden van de handhavers. Handhaving op verkeersovertredingen is momenteel geen bevoegdheid van BOA’s. Het coalitieakkoord heeft de ambitie om de bevoegdheden van BOA’s uit te breiden, zodat zij – aldus het tweetal - ook bij verkeersovertredingen kunnen ingrijpen.

Grinwis en Groenewold raden het college verder aan in gesprek te gaan met de bewoners van de boulevard. De invoering van éénrichtingsverkeer heeft in elk geval de snelheid niet getemperd. Ze vinden dat de boulevard een blinde vlek aan het worden is. Ook het fout parkeren rondom een strand in hun een doorn in het oog en belemmert mensen in een rolstoel.