Dagblad070 | Bakens vormen blauwe golf tussen stad en zee

Bakens vormen blauwe golf tussen stad en zee

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De route van de Haagse binnenstad naar zee, en andersom, wordt vanaf dit voorjaar extra gemarkeerd met een ‘City-Coast route’. Het eerste onderdeel hiervan is de Blauwe Golf. Sinds deze week worden 30 bakens als een lint op de route van het centraal station naar de boulevard geplaatst. Twee markante objecten kleuren het begin- en eindpunt. Met dit zichtbare project legt de organisatie van Feest aan Zee de verbinding tussen ‘city’ en ‘coast’ om iedereen nog bekender maken met Den Haag als Stad aan Zee.

Over een afstand van vijf kilometer begeleiden de bakens bezoekers tussen stad en strand. De route loopt vanaf Den Haag CS via Koekamp, Koningskade, Raamweg, Plesmanweg, Nieuwe Parklaan en de Badhuisweg tot aan de boulevard. In de avond licht de kop van het baken blauw op. De bakens bestaan deels uit herbruikbare materialen en maken voor de verlichting gebruik van zonne-energie.

Met de start van het strandseizoen in april komt er ook een ‘City-Coast-fietsroute’ beschikbaar. Deze permanente route maakt de verbinding compleet en laat iedereen ‘de weg naar zee’ ervaren. Bezoekers komen langs de mooiste plekjes van Den Haag en de route wordt zowel in een boekje als online aangeboden. Later dit jaar zullen meer thematische fietsroutes volgen.

(eerste baken ter hoogte van de Koekamp bij Den Haag CS; foto: Sanne Bakker)


Foto: Digitaal Dagblad