Dagblad070 | Botsingen door sneeuw en gladheid

Botsingen door sneeuw en gladheid

mainImage

Op de Nederlandse wegen heeft de gladheid donderdagochtend overal in het land gezorgd voor aanrijdingen. Daarbij lijkt vooral sprake te zijn van blikschade. De sneeuwval leidde op de A2 in Limburg tot 20 kilometer file. De spitsstrook is daar afgesloten.

Vooral rond Den Haag waren er veel kop-staartbotsingen en auto's die door de gladheid van de weg raakten. Op de A12, Den Haag richting Utrecht, botsten op de afrit Zoetermeer-Centrum tientallen auto's op elkaar, meldden de politie en de ANWB. ''Zeker drie gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht'', aldus een politiewoordvoerder. De afrit is afgesloten vanwege onderzoek en bergingswerkzaamheden.

Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgekondigd vanwege kans op gladheid door sneeuw, bevriezing van natte weggedeelten en plaatselijk dichte mist.

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers om de snelheid aan te passen en afstand te houden. De gladheid is heel plaatselijk. ''Sinds woensdag 19.00 uur is in het land ruim 5,2 miljoen zout gestrooid'', aldus een woordvoerster. Volgens haar is het overigens niet een heel erg drukke ochtendspits.

Vanwege het winterse weer heeft het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) rijexamens uitgesteld.


Door: ANP | Foto: ANP