mainImage

Cargoroo lanceert elektrische buurtbakfiets

27 juni 2019, 10:48 uur
Mobiliteit

Goed nieuws voor gezinnen en ondernemers in Den Haag: binnenkort kunnen zij beschikken over elektrische buurtbakfietsen van Cargoroo. Startup Cargoroo gaat in samenwerking met de gemeente Den Haag en ondersteund door Mobility Lab zijn innovatieve, internationaal onderscheiden mobiliteitsoplossing in de Hofstad aanbieden. De Haagse wethouder Robert van Asten (Mobiliteit)probeerde donderdag de bakfiets persoonlijk uit.

De proefrit vond plaats tijdens een speciaal evenement, waarin onder meer de elektrische buurtbakfiets van Cargoroo in de schijnwerpers staat. Ook het publiek kon de Cargoroo bakfietsen uitproberen. Dit evenement was in het kader van ‘Ruim baan voor de fiets’ met uitgebreid aandacht voor deelmobiliteitsoplossingen.

Vanaf september staan vijftig elektrische buurtbakfietsen in vijf Haagse wijken klaar voor gezinnen en bedrijven. Deze vijf wijken zijn geselecteerd in samenwerking met de gemeente Den Haag; in deze wijken wonen veelal jonge gezinnen en zijn veel ondernemers actief. Voor hen maakt Cargoroo de kostbare, maar veelzijdige elektrische bakfiets toegankelijk in hun eigen buurt.

Met een grote laadbak, gordeltjes voor twee kinderen, Maxi-Cosi adapters en een actieradius van 100 kilometer is de elektrische buurtbakfiets het ideale, praktische en milieuvriendelijke vervoersmiddel voor ritten in de stad. Met de kinderen en koelbox naar het strand, even een grote pot latex kopen bij de bouwmarkt of een extra kratje bier meenemen? Met de elektrische bakfiets van Cargoroo wordt dat een koud kunstje.

Automobilisten in de Haagse binnenstad zijn lang onderweg, hun gemiddelde snelheid komt niet boven de 25 kilometer per uur uit. Daarnaast bedraagt in zo’n 80 procent van alle autoritten de afstand minder dan 20 kilometer. Voor die afstanden is de elektrische bakfiets van Cargoroo beter geschikt. De bakfiets biedt gebruikers de vrijheid en zelfstandigheid van betrouwbaar en praktisch stadsvervoer, parkeergemak en maakt hen minder afhankelijk van de auto.

Nieuwe gebruikers kunnen zich straks online inschrijven, de app downloaden en meteen een buurtbakfiets reserveren. Je betaalt voor het gebruik van de fiets per uur of per volledige dag.

Cargoroo, een Amsterdamse startup, verhuurt momenteel al elektrische buurtbakfietsen in pilots in Haarlem en Amsterdam. Initiatiefnemers Jaron Borensztajn, Jelle Maijer en Erik de Winter willen met Cargoroo mensen verleiden gebruik te maken van hun innovatieve deelmobiliteitsoplossing in de binnenstad als alternatief voor de auto.

Cargoroo is een van de deelnemende startups aan Mobility Lab 2019.

Mobility Lab maakt innovatie op het gebied van mobiliteit mogelijk en geeft bedrijven en overheden nieuwe inzichten en oplossingen voor hun mobiliteitsprobleem. Mobility Lab biedt startups de kans hun innovatie te testen in de praktijk

Mobility Lab is een initiatief van De Verkeersonderneming, SmartwayZ.NL, ZO Slim Bereikbaar en gemeente Den Haag. Sinds 2016 verbinden zij overheden en bedrijven met een mobiliteitschallenge in de regio Rotterdam, Den Haag en Zuid-Nederland met startups die een passende oplossing aanbieden.