De pilotenstaking bij Transavia heeft op Rotterdam The Hague Airport en de andere Nederlandse luchthavens niet tot lange wachtrijen geleid. Reizigers zijn door Transavia per mail, de website of telefonisch tijdig op de hoogte gebracht. Op Rotterdam The Hague Airport is het volgens een woordvoerster "zeker geen chaos''.

Zij zegt ook: "Reizigers worden hier door Transavia-medewerkers geïnformeerd. Dat heeft de vliegmaatschappij goed georganiseerd. Enkele vluchten zijn vertraagd of geannuleerd en reizigers zijn overgeboekt naar vluchten na het middaguur als de staking voorbij is.''

De meeste gedupeerden van de staking vliegen nog vandaag naar hun bestemming. Dat heeft directeur Mattijs Ten Brink van de luchtvaartmaatschappij gezegd tegen het ANP. Alle vliegtuigen van Transavia in Nederland blijven tot aan het middaguur aan de grond, omdat piloten van Transavia tot die tijd het werk hebben neergelegd. Volgens Ten Brink is het de bedoeling om na dat tijdstip zoveel mogelijk vluchten die voor vandaag waren ingepland toch nog uit te voeren. Mensen die vandaag toch niet de lucht in kunnen, krijgen een van de komende dagen een vlucht aangeboden. Ook zijn er reizigers die ervoor hebben gekozen hun vlucht te annuleren en zelf een alternatief te zoeken.

De baas van Transavia zegt "teleurgesteld'' te zijn dat pilotenvakbond VNV het conflict over de nieuwe cao over de ruggen van passagiers uitvecht "juist in de periode dat heel veel families willen genieten van hun welverdiende voorjaarsvakantie''. Ten Brink wil graag weer met de bond in gesprek. Hij zegt zondag nog een voorstel te hebben gedaan om een onafhankelijke bemiddelaar aan te stellen, maar dat wees de pilotenvakbond van de hand.

(bron: ANP)