Dagblad070 | Groep de Mos: Geen 30 km als maximumsnelheid

Groep de Mos: Geen 30 km als maximumsnelheid

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Hart voor Den Haag/Groep de Mos ziet niets in het plan van D66 en Groenlinks om in Den Haag de maximumsnelheid op doorgaande wegen omlaag te brengen naar 30 km per uur. Dit voorstel deden beide partijen gisteren. Op de wegen waar straks minder hard gereden mag worden, moeten dan wegversmallingen en drempels komen, vinden de twee collegepartijen.


Raadslid Jelle Meinesz van de grootste partij in de Haagse gemeenteraad: “Wij zien hier geen heil in. Waarom wordt de oplossing niet gezocht in een goede infrastructuur, ook voor autoverkeer, plus het realiseren van voldoende parkeerplaatsen? Wegversmallingen leveren gevaarlijke situaties op en de stad is al slecht bereikbaar. Gaat het nu nog langer duren voordat men van A naar B kan?”
In 110 van de 120 woonwijken en -buurten in Den Haag geldt al een limiet van 30 kilometer per uur voor auto’s. Meinesz: “Uiteraard willen we dat woonwijken veilig zijn, zeker voor kinderen en ouderen. Dit betekent echter niet dat we op doorgaande wegen nieuwe bottlenecks moeten gaan creëren. Dit is gewoon heel slecht voor de doorstroming. Overigens wordt de lucht ook niet schoner met 30 km per uur. En wat is dan de volgende stap? Wil men terug naar paard en wagen?”


Foto: Digitaal Dagblad