Dagblad070 | Hagenaars gebruiken vaker publieke laadpalen

Hagenaars gebruiken vaker publieke laadpalen

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Automobilisten in Den Haag maken steeds meer gebruik van een elektrische auto én de publieke laadpalen. In 2017 steeg het gebruik met ruim een kwart ten opzichte van het jaar ervoor. Vorig jaar werd er 211.000 keer een auto opgeladen aan een publieke laadpaal. Daarmee is de stad de derde van Nederland met betrekking tot het gebruik van de palen.

Er zijn in Den Haag ruim 800 openbare laadpalen, waarop het afgelopen jaar voor in totaal 2,7 miljoen KWh aan stroom is geladen. Dat is goed voor 13,5 miljoen gereden elektrische kilometers en betekende een besparing van ongeveer 1 miljoen liter benzine.

De gemeente plaatst laadpalen op verzoek van mensen die een elektrische auto hebben of gaan aanschaffen; daarbij wordt eerst op basis van bestaande laadpalen in de buurt gekeken of een extra laadpaal wel nodig is. Daarnaast bekijkt de gemeente proactief waar laad-behoefte wordt verwacht en worden laadpalen geplaatst op strategische locaties, zoals sportcomplexen of andere plekken waar veel auto’s parkeren.


Foto: Digitaal Dagblad