Dagblad070 | Klachten over Rotterdam Airport verdubbeld

Klachten over Rotterdam Airport verdubbeld

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

In 2018 kwamen ruim 34.000 meldingen binnen over vliegverkeer van en naar Rotterdam The Hague Airport. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2017. Dat blijkt uit de jaarrapportage met een analyse over meldingen rondom Rotterdam The Hague Airport die DCMR publiceert. De explosieve toename in Zuid-Holland viel al eerder terug te zien in de kwartaalrapportages en past in de landelijke trend van geluidmeldingen van omwonenden bij luchthavens.

De jaarrapportage brengt de geluidimpact van de luchthaven op de omgeving in beeld. 1.500 mensen zorgden voor 10.000 meldingen en 35 frequentere melders voor 25.000 meldingen. Het onderscheid in frequente en niet-frequente melders is nodig om de ontwikkeling in beide groepen te kunnen duiden. De meeste meldingen komen uit Bergschenhoek.

De explosieve toename laat zich niet eenvoudig verklaren. De pieken in sommige periodes in aantallen meldingen kunnen wel gerelateerd worden aan weers- en verkeerspatronen. De DCMR adviseert om te onderzoeken of een andere navigatietechniek een bijdrage kan leveren aan het verminderen van hinder en om onderzoek te doen naar het optimaliseren van vertrekroutes.


Door: DCMR | Foto: Digitaal Dagblad