Dagblad070 | KPN belooft 51.000 Haagse huishoudens beter internet

KPN belooft 51.000 Haagse huishoudens beter internet

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

KPN belooft 51.000 huishoudens in Den Haag van een snellere, betere en stabielere internetverbinding te gaan voorzien. Dat gebeurt deels met de aanleg van supersnelle glasvezel, deels door het bestaande kopernetwerk voor de meest gebruikte DSL-verbinding te vernieuwen. In een aantal wijken zijn de werkzaamheden inmiddels voltooid, stelt KPN vandaag, in andere gebieden is het telecombedrijf nog bezig.

“We hebben nieuwe straatkasten geplaatst en die verbinden we met glasvezelkabels aan de wijkcentrale. Op dit moment plaatsen we de benodigde apparatuur in de vernieuwde straatkasten. Ook sluiten we de straatkasten aan op het elektriciteitsnetwerk. Dat betekent dat we soms moeten graven en lassen. Inwoners zullen hier geen of vrijwel geen hinder van ondervinden. De werkzaamheden zullen verspreid over de stad plaatsvinden tot eind september,” aldus voorman Michiel van KPN NetwerkNL, een zelfstandig onderdeel van KPN dat zich richt op aanleg, beheer en vernieuwing van het vaste netwerk.

KPN stelt dat door middel van een postcodecheck op zijn website kan worden bekeken of uw woning ook wordt aangesloten op het vernieuwde netwerk. Aan die check heeft u echter niet zo veel, zo blijkt uit controle door Dagblad070. De postcodecheck zegt alleen iets over uw huidige situatie en niks over wat u wanneer kunt verwachten. “We proberen het pakket zo snel mogelijk beschikbaar te maken en werken iedere dag aan het verbeteren van ons betrouwbare netwerk,” is de boodschap. Of en zo ja welke kosten KPN zijn klanten in rekening gaat brengen voor de vernieuwing van het netwerk, is nog niet bekend.


Foto: Digitaal Dagblad