Dagblad070 | Moerwijk toe aan verkeersmaatregelen

Moerwijk toe aan verkeersmaatregelen

mainImage
De omstreden Guntersteinweg-kruising

Bewoners in Moerwijk met een eigen auto kunnen fluiten naar een parkeerplaats. Jelle Meinesz van Groep de Mos is gaan kijken en heeft ter plekke aan parkeerders gevraagd waar ze wonen: overal, maar niet in Moerwijk.
Het probleem van het parkeertoerisme heeft hij nu doorgeschoven naar wethouder Robert van Asten met de hint zelf ook eens te gaan kijken en vervolgens door te fietsen naar de Guntersteinweg, waar het ter hoogte van de kruising met de Middachtenweg en de Prinses Beatrixlaan spookt vanwege hardrijders. Veiligheidsmaatregelen zouden daar niet misstaan, vindt Meinesz en mocht Van Asten een reminder van hulpbronnen nodig hebben, hij somt ze op voorhand op: het plaatsen van een camera, veilige oversteekplaatsen en verkeersdrempels op strategische plekken, zoals voor en na de ingang van het nabij gelegen park Overvoorde.
En bovendien wil hij antwoord op de vraag hoe de eerder geplande wegversmalling aan de Moerweg is uitgevoerd en wat hiervan de consequenties zijn voor de doorstroming?