Dagblad070 | N44 gaat binnenkort even een weekend dicht

N44 gaat binnenkort even een weekend dicht

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De rijbaan van de Benoordenhoutseweg (N44) en Leidsestraatweg in de richting van Wassenaar krijgt een nieuwe asfaltlaag. De onderhoudswerkzaamheden beginnen op vrijdagavond 6 april en duren naar verwachting tot maandagmorgen 9 april om 05.00 uur. Vrijdagavond 6 april om 21.00 uur wordt de Benoordenhoutseweg afgesloten vanaf het Willem Witsenplein in de richting van Wassenaar. De werkzaamheden zijn op de Leidsestraatweg vanaf de kruising met de Waalsdorperlaan tot aan de onderdoorgang met de N14. Op de rijbaan van de Leidsestraatweg in de richting van Den Haag wordt de linkerrijstrook afgesloten. Dit gebeurt uit veiligheidsoverwegingen.

Om de werkzaamheden in deze korte periode te kunnen uitvoeren, wordt er ook 's nachts gewerkt. In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt het oude asfalt van de rijbaan gefreesd. Mogelijk wordt er ook van zaterdag op zondag in de nacht gewerkt. Dat hangt af van de weersomstandigheden. Doorgaand autoverkeer in de richting van Ring N14, Wassenaar en Leiden wordt omgeleid via de Laan van Nieuw Oost-Indië, Bezuidenhoutseweg en Zijdeweg.

Verkeer met bestemming Louwman Museum, Chalet ten Bosch, Résidence Chateau Bleu en Fastned (laadstation) kan alleen rijden via de Leidsestraatweg (ingang via de Laan van Nieuw Oost-Indië) door het Haagse Bos. “Rijd niet te snel, hier zijn ook fietsers en voetgangers,” zo waarschuwt de gemeente.

De bushalte Louwman Museum vervalt tijdelijk. Kijk voor meer informatie op www.connexxion.nl Tijdens de werkzaamheden blijven woningen en bedrijven voor voetgangers bereikbaar.


Foto: Digitaal Dagblad