Dagblad070 | Op Conradkade moet auto straks over fietspad

Op Conradkade moet auto straks over fietspad

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Rekening houden met ieders wensen: op de Conradkade kunnen we straks zien waartoe dat leidt. Op het gedeelte tussen de Laan van Meerdervoort en de Groot Hertoginnelaan legt de gemeente Den Haag momenteel de laatste hand aan het nieuwe fietspad. Daar gaat het hoogstwaarschijnlijk dringen worden tussen fietsers en automobilisten.

Trottoir, parkeerplaatsen, fietspad, monumentale bomen en de tramrails van lijn 11: allemaal zijn ze gehandhaafd en liggen ze hier keurig naast elkaar, ook in de nieuwe situatie die inmiddels de afrondende fase is ingegaan. Op zich nog niks aan de hand; de bewoners van de woonboten in het Verversingskanaal hebben de beschikking over parkeerplaatsen over de volle lengte van dit wegdeel, maar om die te bereiken zullen ze over het nu nieuw aangelegde fietspad moeten, en mogen, rijden.

Dit fietspad is onderdeel van de zogeheten sterfietsroute Binnenstad-Regentes-Scheveningse Haven; een van de zeven sterfietsroutes die op grond van het Meerjarenplan Fiets 2011-2014 van de gemeente in deze raadsperiode worden uitgevoerd. “Sterfietsroutes zijn de belangrijkste routes voor doorgaande fietsers; comfortabele, snelle en veilige verbindingen die het aantrekkelijk maken om ook op de langere afstanden voor de fiets te kiezen,” schrijft de gemeente.

Hoe comfortabel en veilig dit specifieke stuk aan de Conradkade straks in de praktijk zal zijn, moet worden afgewacht. Woonbootbewoners die hier  hun auto in of uit de parkeervakken rijden en fietsers op hun steeds snellere tweewielers zullen hier in elk geval ogen in rug moeten hebben.

[caption id="attachment_11014" align="alignleft" width="900"] Links (direct rechts van het trottoir) de parkeerhavens in wording, nu nog onder een laagje zand bedekt; in het midden de nieuwe sterfietsroute richting Scheveningen; foto's: Dagblad070[/caption]


Foto: Digitaal Dagblad