Dagblad070 | Nieuwe fietsroute met automatische verlichting

Nieuwe fietsroute met automatische verlichting

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Wethouder Tom de Bruijn (D66; verkeer) heeft vandaag de vernieuwde sterfietsroute tussen de binnenstad van Den Haag en Leidschenveen geopend door een fietslogo van krijt op de weg te plaatsen.

De fietsroute is helemaal geasfalteerd. Ook is de veiligheid verbeterd: de fietspaden liggen grotendeels vrij en een aantal kruispunten is overzichtelijker gemaakt. Op het Nieuweveensepad, bij de grens met Zoetermeer, is slimme LED-verlichting geplaatst. Zodra er een fietser aankomt, pikken sensoren dit op en gaan de lampen langs het fietspad aan. Dit is zeer energiezuinig en het is meteen een primeur voor Den Haag. Verder worden langs het traject 29 nieuwe bomen geplant.

De gemeente werkt aan meer van dit soort zogeheten sterfietsroutes om Den Haag nog fietsvriendelijker te maken. De route naar Leidschenveen begint op de hoek Spui-Veerkade en loopt via het Prins Bernhardviaduct, de Juliana van Stolberglaan, de IJsclubweg, het IJsclubpad door Voorburg, via het Schrepelpad, Philipus Uythovenpad en de fietsbrug A4 naar Leidschenveen en uiteindelijk via het Nieuweveensepad naar Zoetermeer.

Op onderstaande video fietst u mee langs de hele route.


Foto: Digitaal Dagblad