Dagblad070 | 10 Haagse MKB'ers gaan Duitsland veroveren

10 Haagse MKB'ers gaan Duitsland veroveren

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Tien Haagse MKB-ondernemers krijgen de komende maanden intensieve begeleiding om succesvol zaken te doen in Duitsland. Het proefproject van de gemeente Den Haag, de Duits-Nederlandse Handelskamer in Den Haag (DNHK) en Haagse ondernemersverenigingen richt zich speciaal op de voorbereidingsfase en het creëren van relevante netwerken. Doel is een succesvolle marktentree voor de tien MKB’ers binnen de pilot.

Pieter Jansen, ceo en oprichter van Cybersprint, een van de tien deelnemende bedrijven: “Wij zien volop kansen voor Cybersprint in Duitsland en hebben daarom al wat eerste stappen op de Duitse markt voor cybersecurity-diensten gezet. Met de begeleiding vanuit dit programma kunnen we ons netwerk vergroten en nog sterker inzetten op onze entree op de Duitse markt.”

In de voorbereidingsfase bij internationaal ondernemen is er vaak onvoldoende kennis en wordt het belang van een goede voorbereiding op taal, cultuur en zakelijke normen in Duitsland onderschat. De ervaringen van de Haagse ondernemers die worden begeleid, zullen worden gedeeld via de website van de gemeente Den Haag en haar partners.

Wethouder Karsten Klein (CDA; Stedelijke Economie, Zorg en Havens) en initiatiefnemer van de proef: “Duitsland biedt onze ondernemers veel mogelijkheden. Succesvolle internationale bedrijven hebben meer omzet, wat uiteindelijk ook meer inkomsten oplevert voor Den Haag. En dit komt ten goede aan het beschikbare investeringskapitaal, de innovatiekracht en de werkgelegenheid in Den Haag.”

DNHK-directeur Günter Gülker: “Duitsland is onze grootste handelspartner en ligt relatief dichtbij. Je moet het echter wel met een gedegen voorbereiding, de juiste kennis en het goede netwerk doen. Onze aanpak is erop gericht om zoveel mogelijk Haagse ondernemers hierbij te helpen.”

De 10 deelnemende bedrijven zijn:


  • Wodan Brothers: Personeel planning software en urenregistratie.

  • Tiller Service: Met de Tiller hefmobiel doet één persoon moeiteloos tilwerk.

  • Naifcare: Natuurlijke huidverzorging voor vrouwen, baby's en kids.

  • Samasource: Data Project Management en zakelijke data oplossingen.

  • Porting Access: Nummerbehoud en diensten die met het beheer van telecomnummers te maken hebben.

  • Buginn: Een veilige nestgelegenheid voor bijen en andere bestuivers.

  • Cybersprint: Continue bescherming van organisatie tegen cybersrisico’s.

  • Seepje: Biologisch Fairtrade Wasmiddel uit vruchtenschillen.

  • De BeleefTV: Interactieve speeltafel voor mensen met dementie.

  • Mariposa Int.: Designbedrijf en wereldwijd actief in exclusieve badkamerproducten.


Foto: Digitaal Dagblad