Dagblad070 | Acht nieuwe 'broedplaatsen' Haagse kunstenaars
mainImage

Acht nieuwe 'broedplaatsen' Haagse kunstenaars

Afbeelding is niet meer beschikbaar
25 februari 2018, 08:00 uur
Ondernemen

Waar het door de stijgende prijzen van onroerend goed steeds moeilijker wordt voor kunstenaars om betaalbare werkplekken te vinden, daar is Den Haag erin geslaagd in de afgelopen twee jaar acht permanente, zogeheten broedplaatsen voor kunstenaars en makers te realiseren.

Naast bestaande broedplaatsen als Quartair en de DCR zijn in 2016 en 2017 nieuwe locaties in de stad toegevoegd. Het gaat om Seelab aan de Duinstraat, Het Gheijnpaleis aan de De Gheijnstraat, WD4X aan het Willem Dreespark, De Theaterloods aan de Laan van Poot, Bronco aan het Hoge Zand, Art-S-Cool aan de Ferdinand Bolstraat, De Besturing aan de Saturnusstraat en Maakhaven aan de 1e Lulofsdwarsstraat.

Naast het toevoegen van permanente atelier- en werkruimtes is er binnen het gemeentelijk beleid ook aandacht tijdelijke broedplaatsen: zo start vanaf april op de hoek van de Scheldestraat en de Pletterijkade een groep pas afgestudeerde kunstenaars.

Wethouder Joris Wijsmuller (Haagse Stadspartij; cultuur): “Het bieden van voldoende en betaalbare werkplekken voor kunstenaars en makers is essentieel voor talentontwikkeling en vernieuwing van kunst en cultuur. Met het toevoegen van permanente en ook tijdelijke broedplaatsen kan Den Haag zijn bijzondere positie als kunstenaars- en makersstad behouden en versterken.


Foto: Digitaal Dagblad