Dagblad070 | China opnieuw grootste investeerder in stad

China opnieuw grootste investeerder in stad

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Den Haag heeft vorig jaar 54 nieuwe buitenlandse bedrijven in de stad mogen begroeten. Samen zorgen zij in drie jaar tijd voor 788 extra arbeidsplaatsen en 60 miljoen euro aan investeringen in de stad.

China was met 14 bedrijven opnieuw de grootste investeerder in Den Haag. De extra inspanningen van de regionale acquisitie-adviseurs The Hague Business Agency en InnovationQuarter om met name bedrijven uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en India voor Den Haag te winnen, betaalden zich volgens de gemeente ook uit. Elf bedrijven uit Amerika kozen voor Den Haag, zes uit het VK en vijf uit India.

Niettemin is Amsterdam nog steeds de meest geliefde vestigingslocatie voor buitenlandse bedrijven. In 2017 openden 143 nieuwe bedrijven een kantoor in of vlakbij de hoofdstad, goed voor 2700 banen in drie jaar. Het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA, waar 900 mensen werken, is in die verwachting nog niet meegerekend. Het EMA zit nu nog in Londen maar verhuist vanwege de Brexit volgend jaar naar Amsterdam.


Foto: Digitaal Dagblad