Dagblad070 | Den Haag Fashion Week stap dichterbij

Den Haag Fashion Week stap dichterbij

mainImage

De kans dat er volgend jaar een Haagse Fashion Week plaatsvindt, is een stuk dichterbij gekomen. Dat blijkt uit de antwoorden van het stadsbestuur op raadsvragen van Hart voor Den Haag/Groep de Mos. “Een dergelijk mode-evenement heeft zeker toegevoegde waarde, zowel voor modetalent als modeminnend publiek”, zegt het college.

De totstandkoming valt of staat met de participatie van lokale en landelijke partners. Het stadsbestuur noemt een modeweek “een mooi podium voor modetalent om zich te presenteren en klaar te stomen voor een carrière in de modebranche”.

Groep de Mos heeft het Museumkwartier geopperd als locatie voor de Haagse Fashion Week. Het stadsbestuur vindt dat een geschikte locatie en gaat in gesprek met initiatiefnemer en Haagse modeontwerper, Allan Vos om de mogelijkheden te bespreken.

Raadslid Ralf Sluijs en Allan Vos, zijn blij met de antwoorden. “Het Museumkwartier en Lange Voorhout als catwalk voor talent en gevestigde namen, prachtig! Ik ben blij dat het stadsbestuur de toegevoegde waarde van een modeweek in onze stad ook inziet. Mode staat voor kwaliteit en past daarmee perfect in het Haagse profiel, laat de fashionista’s maar komen!”, zegt Sluijs.