Dagblad070 | Diego Gaiser doet van zich spreken

Diego Gaiser doet van zich spreken

mainImage
Diego Gaiser, tweede van links, met zijn teamgenoten en docente van de Francois Vatelschool uit het Haagse Mariahoeve.

Voorburger Diego Gaiser heeft een derde plaats behaald op het officiële NK Koken en Serveren. De zoon van de bekende horeca-ondernemer Aad Gaiser deed dan ook in positieve zin van zich spreken. Er streden 12 teams van twee koks en één gastheer/gastvrouw op het Teylingen College KTS in Voorhout om de hoogst haalbare eer die een horeca-leerling op het VMBO kan behalen.

Buiten de prijswinnende scholen deden ook de volgende scholen mee: SG de Rooi Pannen uit Eindhoven, College De Brink uit Laren, SG Newton uit Hoorn, CSG Comenius uit Leeuwarden, Horeca Vakschool Rotterdam uit Rotterdam, Vakcollege Maarsbergen uit Maarsbergen en Teylingen College KTS uit Voorhout.

De 12 teams van 3 VMBO-leerlingen konden gebruik maken van alle faciliteiten van het Teylingen College KTS uit Voorhout. Het docententeam van het Teylingen College KTS is er in geslaagd om er een topdag te maken voor iedereen die bij dit kampioenschap betrokken was.

"De hele dag verliep voor de kandidaten op rolletjes. De zenuwen gierden bij menigeen zeker bij de start door de keel. Deze 36 jongeren  hebben hun strijd gestreden en dit verdient veel respect", aldus de docente van de Francois vatelschool.  De sterren zijn van de hemel gekookt deze dag. Twaalf keer vier gasten werd het optimaal naar de zin gemaakt. Ieder team kookte en serveerde een viergangenmenu. Het wedstrijdprogramma bestond uit: het bereiden/serveren van een lunchmenu van vier gangen
een kennisquiz, productherkenning, een alcoholvrije cocktail  en een bijzondere koffie maken". 


 


Door: Bart Bakker