Dagblad070 | Fraaie donatie van Scholengroep Spinoza

Fraaie donatie van Scholengroep Spinoza

mainImage
Dick Hagendoorn, voorzitter van KidsinKenia (links) en Jaap Willem Westhoek, Hoofd P&O, (rechts) zijn bijzonder blij met het resultaat. De leerlingen zijn mee geweest naar Kenia.

Het personeel van de Scholengroep Spinoza heeft afgelopen december de keuze gehad om te kiezen voor een kerstpakket of een gift aan Kids in Kenia. Omdat een fors aantal medewerkers hebben gekozen voor een gift, zal in totaal 1857 euro worden overgemaakt naar het goede doel. Deze cheque is namens het personeel van Scholengroep Spinoza overhandigd door Jaap-Willem Westhoek (Hoofd Personeel en Organisatie) aan Dick Hagedooren van het bestuur van de Kids in Kenia.

Het ‘s Gravendreef College (met lokaties in Leidschenveen en Leidschendam) werkt sinds 2015 samen met de Voorburgse stichting Kids in Kenia (www.kidsinkenia.nl). Samen met deze stichting ondersteunt het 's Gravendreef College een aantal leerlingen van de Vitsangalaweni school met een studiebeurs. De Vitsangalaweni school ligt in een van de armste regio’s van Kenia. In Kenia wordt alleen de basisschool gefinancierd door de overheid, daarna stoppen de meeste leerlingen met school. In dit project worden leerlingen ondersteund om verder te leren. Afgelopen voorjaarsvakantie zijn 12 leerlingen samen met drie docenten van het ’s Gravendreef College op bezoek geweest in Kenia. Inmiddels worden 16 leerlingen in Kenia ondersteund en het geld hiervoor is opgehaald door leerlingen van het ’s Gravendreef College met kerstshows, sponsorlopen, sponsorschaatsen, oliebollenverkoop etc.


Door: Bart Bakker