Dagblad070 | GLS bezorgt pakketten voortaan met e-vans

GLS bezorgt pakketten voortaan met e-vans

mainImage

Pakketbezorger GLS begint met volledig duurzame pakketdistributie in vier Nederlandse binnensteden, geruisloos en emissievrij. In Den Haag, Apeldoorn, Utrecht en Zwolle worden daarvoor elektrische voertuigen ingezet. Verder versterkt GLS Netherlands de betrokkenheid bij het milieu door deel te nemen
aan het Lean & Green-programma. Dat heeft het bedrijf gisteren bekend gemaakt.

"Wij hechten veel belang aan duurzaamheid", vertelt Milo Kars, Managing Director GLS Netherlands. "Met elektrische voertuigen kunnen we emissievrij leveren. Zo verminderen we niet alleen de impact van het pakketvervoer op het milieu, maar helpen we ook onze binnensteden leefbaar te houden."

Emissievrij en geruisloos

GLS zet in vier steden elektrische voertuigen in. Deze eVans vervangen de tot nu toe gebruikte dieselwagens. Met een volle accu kunnen de bezorgvoertuigen circa 120 kilometer afleggen. Dat is voldoende voor het rijden van volledige routes in de bezorgregio's van de nabijgelegen GLS-depots, waar de accu's van de voertuigen 's nachts worden opgeladen. Voor een klimaatvriendelijke bezorging met eVans investeerde GLS eerst in de opbouw van de laadinfrastructuur. "Vergeleken met de dieselbusjes leveren we in op laadvolume en actieradius", zegt Milo Kars. "Maar voor ons is de opbouw van een 'groen' wagenpark een belangrijk onderdeel van onze milieumaatregelen." GLS heeft op de planning staan om nog veel meer elektrische voertuigen in te zetten.

Deelname aan het initiatief Lean & Green

Om de betrokkenheid bij het milieu verder in te vullen, neemt GLS Netherlands sinds november 2019 deel aan het non-profit-initiatief Lean & Green van Connekt. GLS streeft naar de toekenning van een Lean & Green ster. Bijbehorende doelstelling is een minimale CO2-reductie van 20 procent binnen vijf jaar.