Dagblad070 | Den Haag krijgt steeds sterker een tech-profiel

Den Haag krijgt steeds sterker een tech-profiel

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Van de 54 nieuwe buitenlandse bedrijven die zich in 2017 in Den Haag kwamen vestigen, doet een groot deel zaken in IT, tech, cybersecurity en energie. Zo wil het Amerikaanse technologiebedrijf LeoSat vanuit deze stad de wereld veroveren met low-latency dataverkeer over grote afstanden, met behulp van optische intersatelliet-verbindingen.

Het Indiaase Krypc Technologies, een snelgroeiende internationale aanbieder van blockchainplatforms, en het Amerikaanse cybersecuritybedrijf DTEX Systems, dat unieke software ontwikkelt voor het detecteren van bedreigingen van binnenuit en voor infiltratie van buiten, kozen Den Haag als locatie voor hun Europese hoofdkantoor.

Het Deense energiebedrijf Orstad (voorheen Dong Energy) koos er voor om vanuit Den Haag de bouw van windparken op de Noordzee voor te bereiden, wat de stad ook weer aantrekkelijk maakt voor andere buitenlandse bedrijven om hier te investeren in vitale sectoren.

Wethouder Saskia Bruines (D66; kenniseconomie, internationaal) is dan ook blij met deze nieuwe bedrijven: “Je ziet dat ons ingezette beleid, het stimuleren van de kennisinfrastructuur en de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven, zijn vruchten afwerpt. De inzet op innovatieve economische sectoren leidt nu al tot extra werkgelegenheid. Ook werken we hard aan de versterking van de clusters Vrede & Recht en Veiligheid, door de stad vooral ook internationaal op deze sectoren te profileren en de economische meerwaarde hiervan te benadrukken.”


Foto: Digitaal Dagblad