Dagblad070 | Haags MKB kan mee met handelsmissie China

Haags MKB kan mee met handelsmissie China

mainImage

De gemeente Den Haag nodigt Haagse MKB'ers uit mee te gaan op handelsmissie naar China. Ondernemers die actief zijn in de Food and Beverages industry of de Creative Industry kunnen zich tot 16 september aanmelden.

De handelsmissie omvat een bezoek aan de grootste internationale import expo: Chinese International Import Expo (CIIE) in Shanghai. Samen met The Hague Business Agency kunnen de Hagenaars de Chinese markt, het land en haar cultuur verkennen. Internationale ervaring om op de handelsmissie mee te gaan is volgens de gemeente niet vereist.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is essentieel om zoveel mogelijk profijt te hebben van deze handelsmissie, ongeacht de mate van ervaring met zakendoen in China of elders in de wereld. Daarom organiseert de gemeente vooraf verschillende workshops rondom de thema’s:

Zakendoen in China
Juridische zaken
Interculturele communicatie
De inhoud van deze workshops wordt mede bepaald door de behoefte van de delegatiedeelnemers.

Programma in China

Tijdens de missie maken de Nederlandse ondernemers kennis met potentiële zakenpartners, overheidsorganisaties en Chinese bedrijven. Na de handelsmissie helpt de gemeente met de opvolging en het benutten van de geboden kansen, zoals het begeleiden bij de eerste samenwerking of het opstellen van een contract of businessplan en adviseren op cultureel niveau.

Deelname

Deelname aan deze handelsmissie is gratis. Voor eigen rekening komen de reis- en verblijfkosten, de kosten voor eventuele tolken en de kosten voor individueel lokaal vervoer. Naar schatting bedragen die totale kosten voor reis en verblijf ongeveer 2.500 euro. 

Meer informatie: Daisy Tjin A Lien, International Business Advisor China bij The Hague Business Agency.

E-mail: D.TjinALien@thehague.com.