Haagse horeca slaat handen ineen met foto-actie

23 April 2020, 09:56 uur
Ondernemen
mainImage
ANP

'Wij zijn Haagse Horeca. En wij gaan liever een beetje open, dan helemaal dicht!" Dat is het motto van een actie die Haagse ondernemers hebben opgezet voor vrijdag 24 april. 

Café Franklin Gastropub & Brouwerij Van Kinsbergen Vincenzo's Bouzy, wine & food Walter Benedict Bouzy restaurant Vincenzo’s Osteria Club Westwood De gekke geit Diner Thuis BIT Grill and Café Pink Flamingo Restaurant Tapisco Restaurant Oogst Restaurant Calla's Beachclub Culpepper willen dat Haagse Horeca vrijdag 24 april om 17 uur een foto maakt voor de zaak. "Laat de Horeca voor een paar minuten weer even bruisen als ooit tevoren. Wees creatief en breng die gezelligheid die wij en onze gasten allemaal zo verschrikkelijk missen. Maar denk aan de 1,5 meter. Het signaal moet positief, creatief en vrolijk zijn. Laat zien dat de horeca er nog is en we dit gaan overwinnen. Laat samen met jouw team, jouw zaak, jouw onderneming spierballen zien en gebruik de #WijZijnHaagseHoreca. Plaats deze foto massaal rond borreltijd (17 uur) online en vraag aandacht voor onze sector in de Hofstad."

Aanmelden kan hier: https://facebook.com/events/s/haagse-horeca-laat-zn-spierbal/661205364715486/?ti=icl

Op de Facebookpagina worden de standpunten van de ondernemers Haagse ondernemers uiteengezet: 

❗️De 1,5 meter afstand maatregel werkt op de lange termijn niet voor de horeca sector

❗️De horeca sector en politiek moeten samen toewerken naar een snelle opening van de horeca met beperkende maatregelen waardoor de situatie in de zorgsector onder controle blijft

❗️De horeca en politiek moeten gezamenlijk toewerken naar een horeca sector zonder beperkende maatregelen door gefaseerd maatregelen op te heffen, of terug in gebruikt te nemen bij overbelasting van de zorg sector

❗️Het steunpakket van de horeca moet worden gehandhaafd en uitgebreid zolang beperkende regels voor de horeca sector gelden

❗️Er moet een noodwet komen die een oplossing biedt betreffende de hoge doorlopende huren van horeca exploitaties

❗️Door in fases toe te werken naar een rendabele horeca sector verwachten wij: Minder faillissementen

❗️Een bijdrage te kunnen blijven leveren aan het politieke beleid om de situatie in de zorgsector onder controle te houden

❗️Dat een groot deel van de werkenden in de horeca sector werkzaam kan blijven

❗️Dat de creativiteit van ondernemers, samen met alle reeds opgezette initiatieven, snel tot grote omzet stijgingen zal leiden ten opzichte van het huidige omzet niveau