Dagblad070 | Happy Tosti neemt koffieboerderijen over

Happy Tosti neemt koffieboerderijen over

mainImage

Vanaf oktober 2019 tot en met juni 2020 gaat Happy Tosti een koffieboerderij in Honduras overnemen en een coöperatief lid van Fair Trade in dienst nemen.Woensdag 16 oktober en donderdag 17 oktober zal Genrri, de plaatselijke koffieboermanager uit Honduras een bezoek brengen aan Happy Tosti Den Haag & Happy Tosti De Pijp in Amsterdam. 
 

Wereldwijd is de prijs van koffie aan het dalen naar minder dan $ 1 per pond. Dit zal leiden tot het einde van koffieboerderijen in Midden- en Zuid-Amerika. Samen met Puro, een fair Trade-merk van de Belgische koffiebrander Miko, gaat Happy Tosti dit probleem aanpakken. Meer informatie over Puro Fairtrade koffie is te vinden via de volgende link: https://www.purocoffee.com/fairtrade-coffee/puro-origen/
 
Het overnemen van de koffieboerderij door Happy Tosti in Honduras zal ervoor zorgen dat medewerkers van Happy Tosti, onze gasten en de medewerkers van de koffieboerderij met elkaar in contact komen. Plaatselijk aangestelde koffieboermanager, Genrri, die de dagelijkse leiding van de boerderij heeft, zorgt ervoor dat de werkzaamheden en verhalen rechtstreeks met Happy Tosti worden gedeeld via foto’s en video’s op WhatsApp. Hiermee creëren we een wederzijdse bewustwording bij de bonenplukkers in Honduras en de medewerkers van Happy Tosti. Wat gebeurt er met de koffiebonen? Wat vinden onze gasten van de koffie? Weten onze medewerkers waar de koffie vandaan komt? Allemaal vragen die tot voorheen onbeantwoord bleven. Door informatie over en weer te delen krijgen we meer inzicht in de werkomstandigheden in Honduras en kunnen we met een gerust hart zeggen dat onze koffie op een eerlijke manier wordt verbouwd en verwerkt.
 
Er is nog een mogelijkheid om te communiceren met de koffieboerderij in Honduras, Happy Tosti gasten kunnen namelijk een review achter laten op een online platform voor de koffieboeren in Honduras. De waardering die de boeren krijgen vanuit de wereld waar hun koffiegedronken wordt is erg belangrijk voor de en stimuleert een gevoel van trots waardoor ze het werk meer zullen waarderen.