Dagblad070 | 'Illegaal naaiatelier' in omstreden pand Noordeinde

'Illegaal naaiatelier' in omstreden pand Noordeinde

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De gemeente Den Haag heeft in rijksmonument De Rijnstroom aan het Noordeinde 64 een illegaal naaiatelier aangetroffen en dit inmiddels laten sluiten. Dat meldt vandaag De Telegraaf. In het pand werkt tassenontwerper Omar Munie, die destijds als vluchteling uit Somalië naar Nederland is gekomen. Ook zou het atelier volgens de krant mogelijk niet aan de Arbo-wetgeving voldoen; Munie laat zijn tassen en accessoires maken door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en door vluchtelingen.

Over het pand De Rijnstroom, vrijwel naast Paleis Noordeinde, is veel te doen. Het monument is voor 1.680.000 euro verkocht aan Munie. Bij de verkoop is de gemeente Den Haag tussenpersoon voor de ontwerper geweest. Het Rijksvastgoedbedrijf verkocht De Rijnstroom aan de gemeente, en die verkocht het direct daarop door aan Munie. Volgens ingewijden zijn met deze constructie doelbewust andere potentiële kopers buitenspel gezet.

Of de verkoop aan Munie uiteindelijk zal worden geëffectueerd, is overigens nog de vraag. Er zijn vragen over de financiering en de overdracht is opgeschort.


Foto: Digitaal Dagblad