Keurmerk voor Mondial Van der Velde Verhuizingen

19 June 2020, 10:43 uur
Ondernemen
mainImage

Mondial Van der Velde Verhuizingen uit Den Haag heeft met haar tomeloze inzet voor de samenleving het Keurmerk Sociale Onderneming in ontvangst mogen nemen. Of het nu gaat om elektrisch verhuizen, vrijwilligerswerk of het organiseren van een evenement voor een goed doel: het verhuisbedrijf zet zich op allerlei vlakken in voor de stad waar ze al bijna 100 jaar gevestigd is.

Het Keurmerk Sociale Onderneming wordt alleen uitgereikt aan bedrijven die bij een onafhankelijke audit aan kunnen tonen dat zij zich écht sociaal opstellen. “Wat we bij het Keurmerk van belang vinden is dat bedrijven niet alleen zeggen dat ze sociaal ondernemen en duurzaamheid belangrijk vinden, maar dat ze het ook waarmaken: dat het in het hele bedrijf geïntegreerd is”, aldus André Visser, directeur van het Keurmerk Sociale Onderneming.

Met het behalen van het certificaat laat het team van Mondial Van der Velde Verhuizingen zien dat ze bijdraagt aan de Duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Zo krijgen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bijvoorbeeld de kans om aan de slag te gaan. In het kader daarvan wordt de opleiding Verhuismedewerker (zodra het weer kan volgens de richtlijnen) aangeboden bij de Energie Academie. Het verhuisbedrijf zet zich ook in voor een circulaire economie: in samenwerking met Blooey krijgt overtollig meubilair na een verhuizing een tweede leven. Daarnaast zijn de medewerkers actief als vrijwilliger én heeft de eigenaar van Mondial Van der Velde het goede doel ‘De Haagse Hoed’ opgericht. Met het organiseren van diverse evenementen, zoals bijvoorbeeld de wielertocht Haagse Hoed Challenge, wordt jaarlijks geld opgehaald voor onderzoek naar de genezing van kanker. Mondial Van der Velde speelt veelal een rol in de organisatie van deze evenementen of neemt met een eigen team deel aan het evenement.

Maatschappelijk aandeel

Mondial Van der Velde Verhuizingen maakt onderdeel uit van de landelijke verhuisorganisatie Mondial Movers (met vestigingen in heel Nederland). Al deze vestigingen hebben het certificaat ontvangen. KSO Nederland heeft berekend dat de 20 Mondial-bedrijven gezamenlijk zelfs een maatschappelijk aandeel van 1.620.490 miljoen euro hebben gerealiseerd. De waarde van het maatschappelijk aandeel is een optelsom van het aantal uren vrijwilligerswerk van de medewerkers, het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en de hoogte van de sponsoring in geld en waarde van middelen die beschikbaar zijn gesteld aan de samenleving. Kortom: een mooie teamprestatie.